Älä mene halpaan

Lasissa kumpikin näyttää samalta, mutta oikeasti vain toinen on maitoa. Toista ei saa edes maidoksi kutsua, sillä se on maitovalmisteella jatkettua halpamaitojuomaa. Valitessasi Satamaidon maidon tiedät saavasi oikeaa maitoa viimeistä pisaraa myöten. Seuraavan kerran maitohyllyn äärellä seisoessasi mieti, paljonko arvostat oikean maidon raikasta makua ja luontaisia ravintoarvoja.

Älä mene halpaan

Lähimaito on luonnollekin parempi.

Maidon matka maatilalta ruokapöytään saattaa olla yllättävän pitkä. Ajomatka tilalta meijeriin ja meijeristä kaupan hyllylle voi venyä satoihin kilometreihin. Maito ei tuollakaan matkalla happane, mutta kuljetus synnyttää mittavan hiilijalanjäljen. Valitsemalla kaupassa Satamaidon maidon saat oman maakunnan maitoa, joka tuotetaan, kuljetetaan ja jalostetaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Siksi voitkin juoda sitä sekä hyvällä maulla että puhtaalla omallatunnolla.

maitokauppa

 

Maitokaupassa saa vetää kotiinpäin.

Oman maakunnan maidossa on paljon muutakin hyvää kuin raikas maku. Satamaitoa juodessasi olet kanssamme turvaamassa paikallisen maidontuotannon tulevaisuutta sekä työtä ja toimeentuloa kaikille maitoketjussa mukana oleville. Itsenäisen, satakuntalaisten maidontuottajien omistaman osuuskuntamme työn tulokset koituvat kotiseutumme parhaaksi eivätkä valu maakunnan tai maan rajojen ulkopuolle. Siksi tiedämme, että vastuullisesti tuotettu paikallinen maitomme maistuu parhaalta sinunkin suussasi.

 


Lue lisää artikkeleita

Ravitsemuskatsaus 1/2017 on julkaistu

Tuore Ravitsemuskatsaus-lehti käsittelee muun muassa ravitsemuksen asiantuntijuutta ja ruoka-addiktioita. Henkilöhaastattelussa on ravitsemusfysiologian professori Marja Mutanen. Lehdessä esitellään uusi ravitsemussitoumusjärjestelmä ja kerrotaan ravintokuitupitoisuuksien muutoksista uusien mittausmenetelmien myötä.
Yleensä lehden ykkösnumero...
Lue lisää »

Kuukauden maitojuoma on Maitolähettilään kerrossmoothie

- Maitolähettilään tapaa Farmarissa perjantaina
Maitolähettiläs 2017 Katri Rantanen suosittelee välipalaksi marjaisaa kerrossmoothieta. Katrin tapaa Farmari-maaseutunäyttelyssä perjantaina Osuuskunta Maitokolmion osastolla. Maito ja Terveys ry:n Maitolähettiläs aloitti tehtävässään Maailman maitopäivänä 1.6.
- N...
Lue lisää »
  • 1

Uusimmat artikkelit

 

Arkisto