Älä mene halpaan

Lasissa kumpikin näyttää samalta, mutta oikeasti vain toinen on maitoa. Toista ei saa edes maidoksi kutsua, sillä se on maitovalmisteella jatkettua halpamaitojuomaa. Valitessasi Satamaidon maidon tiedät saavasi oikeaa maitoa viimeistä pisaraa myöten. Seuraavan kerran maitohyllyn äärellä seisoessasi mieti, paljonko arvostat oikean maidon raikasta makua ja luontaisia ravintoarvoja.

Älä mene halpaan

Lähimaito on luonnollekin parempi.

Maidon matka maatilalta ruokapöytään saattaa olla yllättävän pitkä. Ajomatka tilalta meijeriin ja meijeristä kaupan hyllylle voi venyä satoihin kilometreihin. Maito ei tuollakaan matkalla happane, mutta kuljetus synnyttää mittavan hiilijalanjäljen. Valitsemalla kaupassa Satamaidon maidon saat oman maakunnan maitoa, joka tuotetaan, kuljetetaan ja jalostetaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Siksi voitkin juoda sitä sekä hyvällä maulla että puhtaalla omallatunnolla.

maitokauppa

 

Maitokaupassa saa vetää kotiinpäin.

Oman maakunnan maidossa on paljon muutakin hyvää kuin raikas maku. Satamaitoa juodessasi olet kanssamme turvaamassa paikallisen maidontuotannon tulevaisuutta sekä työtä ja toimeentuloa kaikille maitoketjussa mukana oleville. Itsenäisen, satakuntalaisten maidontuottajien omistaman osuuskuntamme työn tulokset koituvat kotiseutumme parhaaksi eivätkä valu maakunnan tai maan rajojen ulkopuolle. Siksi tiedämme, että vastuullisesti tuotettu paikallinen maitomme maistuu parhaalta sinunkin suussasi.

 


Lue lisää artikkeleita

Lokakuun maitojuoma on Maitolähettilään vihersmoothie

Lokakuun pimeydessä ja vesisateissa olo saattaa tuntua väsyneeltä ja jaksamattomalta. Vetämättömään oloon voi hakea piristystä vihersmoothieista.

- Viherjuomiin saa pakattua pieneen tilaan runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Maitolähettilään vihersmoothie valmistetaan tuoreista satokauden kasviksista. Maun viimeistelee pehmeä, vatsaa hellivä maustamaton jogurtti, vinkaa Katri Rantanen....
Lue lisää »

MAIDON TAKANA: Hyvinvointi etusijalla

Kello on kuusi aamulla ja syksy on selvästi tuloillaan, sillä ilma on selkeästi jo viileä. Merikarvialla, Leppijärventien varressa, Mäkelän tilan uudessa pihattonavetassa on jo valot päällä. Kaikki on vielä rauhallista ja levollista. Kahvikeitin on jo hoitanut joka-aamuisen tehtävänsä ja lypsyaamu alkaa jälleen kahvikupin ääressä.
- Tämä on myös sitä meidän omasta hyvinvoinnista huolehtimista, na...
Lue lisää »

Uusimmat artikkelit

 

Arkisto