Älä mene halpaan

Lasissa kumpikin näyttää samalta, mutta oikeasti vain toinen on maitoa. Toista ei saa edes maidoksi kutsua, sillä se on maitovalmisteella jatkettua halpamaitojuomaa. Valitessasi Satamaidon maidon tiedät saavasi oikeaa maitoa viimeistä pisaraa myöten. Seuraavan kerran maitohyllyn äärellä seisoessasi mieti, paljonko arvostat oikean maidon raikasta makua ja luontaisia ravintoarvoja.

Älä mene halpaan

Lähimaito on luonnollekin parempi.

Maidon matka maatilalta ruokapöytään saattaa olla yllättävän pitkä. Ajomatka tilalta meijeriin ja meijeristä kaupan hyllylle voi venyä satoihin kilometreihin. Maito ei tuollakaan matkalla happane, mutta kuljetus synnyttää mittavan hiilijalanjäljen. Valitsemalla kaupassa Satamaidon maidon saat oman maakunnan maitoa, joka tuotetaan, kuljetetaan ja jalostetaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Siksi voitkin juoda sitä sekä hyvällä maulla että puhtaalla omallatunnolla.

maitokauppa

 

Maitokaupassa saa vetää kotiinpäin.

Oman maakunnan maidossa on paljon muutakin hyvää kuin raikas maku. Satamaitoa juodessasi olet kanssamme turvaamassa paikallisen maidontuotannon tulevaisuutta sekä työtä ja toimeentuloa kaikille maitoketjussa mukana oleville. Itsenäisen, satakuntalaisten maidontuottajien omistaman osuuskuntamme työn tulokset koituvat kotiseutumme parhaaksi eivätkä valu maakunnan tai maan rajojen ulkopuolle. Siksi tiedämme, että vastuullisesti tuotettu paikallinen maitomme maistuu parhaalta sinunkin suussasi.

 


Lue lisää artikkeleita

Pinaattipaukku käynnistää aamun

- Maitolähettiläs Katri Rantanen muistuttaa koululaisia aamupalan tärkeydestä 
- Ilman aamupalaa keskittyminen on huonoa. Koululaisen jaksamisen kannalta aamupala on erittäin tärkeä ateria, muistuttaa Maitolähettiläs Katri Rantanen. 
- Myös aamupalan kokoamisessa on hyvä pitää mielessä lautasmalliajatus: että aamuateriassa olisi maito-osa, kasvisosa ja viljaosa. Kiireinenkin koululaine...
Lue lisää »

MAIDON TAKANA: Tuottajamyynti on nimensä mukaisesti maitotilojen oma kauppa

Kävellessä Hallituskatua Satamaidon toimiston ikkunoiden ja ravintola Buccon sisäänkäynnin ohitse, voi silmiin osua Satamaidon sisäpihalla kyltti, jossa lukee Tuottajapalvelu. Ison kyltin alapuolella on ovi, jossa on pienempi Tuottajamyynti-kyltti. Koska palvelu ei ole avoinna julkisesti, harva on päässyt näkemään, mitä oven takaa löytyy.
Hallituskadulla, Buccon ravintolan kulmalla, saattaa silmi...
Lue lisää »
  • 1

Uusimmat artikkelit

 

Arkisto